Tkah's Pizza..

Pizza..Pizza..Pizza..
saya adalah penggemar no1 pizza. [Patut makin kembang.. haha..]
Mak kata asyik2 pi pizza hut, asyik2 pi radix pizza. [nasib la domino's pizza xdak kt cni.]
Allah izin, satu hari ada cikgu sekolah mak ajak mak pi kelas buat roti. cikgu tu punya kelas la. buat roti tu, buat roti ni.. Last kelas dia ckp dgn mak kalau2 mak nak beli oven utk buat roti yg dia guna utk ajar depa2 tu bt roti. Tp oven tu tetap bfgsi mcm oven yg biasa2. blh bakar ayam,buat biskut,kek dan mcm2 lg la. 1 kelebihan oven tu dia blh uli tepung utk kita buat roti. senang kan? cuma masukkan semua bahan2 nak buat roti dlm oven, pi la buat keja lain. Dlm masa 20 mnit, tepung siap diuli dan sedia utk di'doh2kan'..Jimat masa, jimat tenaga.
Ish sebenarnya nak cita psl pizza. Tak taw la macammana blh dok promote oven roti tu..Huhuhu..
oklah nak tayang2 pizza i. pizza ni xdak nama na..disebabkan telalu rajin sgt mkn pizza kt kedai2, jadi blh agak2 la bahan2 yg digunakan utk letak atas pizza tu.letak pon ikut selera sendiri ja.


Tadaaaaaa........


ni sebelum masuk oven
Tadaa.. ni dh kluarkan dari oven.. yummy2.. cheese yg byk..

Yang ni pulak topping daging cincang+cendawan gaulkan dgn sos black paper..
Semua resepi topping tu reka2 sendiri ja.
Selasa lepas buat 1 tray bwk pi ofis jamu depa2 kat ofis.. Berebut2..
Ish2.. memang tengah lapaq kot. huhu..
Siap ada yang nak buat tempahan lagi.. Boleh2..
Sekarang tiap minggu mesti buat pizza [bertambah kembang la. hehe..]
Dari Folder : edit post
5 Responses
  1. Atiqah Says:

    wah tikah fav kte mmg sama la.km suka pizza jgk..suka yg amat..tmbh2 kalo die ltk cheese mcm lava gunung berapi tu, perghh mmg terbaik dr oven la..
    eh oven tu bape hengget? teringin la nk bli nnt..


  2. Nor Atikah Says:

    Hehehe.Yaka..betoi2.cheese byk tu yg sedap sgt. Tmbh2 kalau cheese tu betali2 lagi la sedapppp.. hehe. oven tu dlm rm800. mahal cket. tp bebaloi sgt la tiqah. fnction still sama ngn oven biasa cuma blh uli tepung. kalau nk uli sendri tu amik masa cket la.renyah jugak. kalau guna oven ni hasil dia sma sbijik mcm kt uli guna tgn. dpt skali tray2 utk bt pizza. *promote plak. hehe


  3. Atiqah Says:

    tnjuk la gmbr...nk tgk


  4. Nor Atikah Says:

    gambaq oven ka? Ok2 nanti km amik gambaq tunjuk na.



Post a Comment